Menu
Menu
Кошница

Как да поддържам своята Еко бутилка?

   Много от нашите клиенти ни задават въпроса: "Необходими ли са някакви специални грижи за Еко бутилката?". Като цяло отговорът ни е "Не", но има няколко особености, на които трябва да се обърне внимание...


   Еко бутилката има специален филтър от активен въглен, който пречиства водата от бактерии, тежки метали и намалява нивото на хлор. Бутилката не използва никакви химически препарати за пречистване на водата, тоест водата се пречиства в момента на преминаване през филтъра - при пиене на вода. Това означава, че по време на престой за по-дълъг период на вода в бутилката е възможно бактериите от водата да се размножават, особено ако тя е оставена на пряка слънчева светлина.


    Затова нашият съвет е: Когато не използвате бутилката за повече от 2-3 дни - излейте съдържанието от нея и я оставете отворена, за да бъде суха отвътре. При честа употреба измивайте вътрешността на бутилката с обикновен препарат за миене на съдове като премахнете предварително филтъра от активен въглен. Той не трябва да се мие с препарати. По този начин ще можете да използвате вашата бутилка и самия филтър много по-дълго.
Ако тази статия ви е била интересна - харесайте и споделете във facebook.